Ekaterina Protassova

Ekaterina Protassova

Ekaterina Protassova omab doktorikraadi filoloogias ja pedagoogikas. Samuti on ta Helsingi Ülikooli keelteosakonna adjunktprofessor ning on avaldanud üle 400 teadusväljaande. Dr Protassova on juhtinud ja osalenud erinevates rahvusvahelistes ja riiklikes projektides, mis on uurinud keelepedagoogikat, laste ja täiskasvanute kakskeelsust ning keele ja kultuuri rolli sisserändajate integratsioonis. Tema pühendus oma erialadele kajastub ka tema keeletoimetamisest erinevatele ajakirjadele ja kirjastustele ning seminaride ja konverentsipaneelide korraldamisest.

Aastatel 2006-2008 oli ta Tartu Ülikooli Narva kolledži kultuuridevahelise hariduse külalisprofessor. Pr Protassova töötas külalisprofessorina või teadurina Gruusias, Saksamaal, Kasahstanis, Kõrgõzstanis, Lätis, Ukrainas ja USA-s. Tema hiljutised väljaanded on pühendatud keelelisele mitmekesisusele ja pluritsentrilisusele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *